Antena 3 Actualitate Social Procurorului general, Augustin Lazar, mesaj privind dosarul violentelor de la protestul din Piața Victoriei

Procurorului general, Augustin Lazar, mesaj privind dosarul violentelor de la protestul din Piața Victoriei

15 Aug 2018   •   18:06
Procurorului general, Augustin Lazar, mesaj privind dosarul violentelor de la protestul din Piața Victoriei

Procurorul general, Augustin Lazar, transmite ca are incredere in procurorii care ancheteaza violentele de la protest, subliniind ca le asigura resursele necesare pentru solutionarea dosarului in timp rezonabil.

Lazar mai asigura cetatenii ca s-au luat masuri ca ancheta sa fie una impartiala.

"Vazand dezbaterile publice privind evenimentele violente ce au avut loc in noaptea de 10/11 august 2018 cu ocazia manifestatiei din Bucuresti, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doreste sa asigure opinia publica cu privire la luarea tuturor masurilor legale pentru realizarea unor anchete impartiale si efective in cauzele penale aflate pe rolul parchetelor si care vizeaza vatamarea unor persoane din randul participantilor sau al fortelor de ordine, in scopul clarificarii modului in care s-au derulat evenimentele, al aflarii adevarului despre faptele si persoanele implicate, precum si al stabilirii responsabilitatilor legale", se arata in mesajul procurorului general, transmis printr-un comunicat de presa.

De asemenea, in mesaj se mai arata ca anchetele desfasurate de procurori au ca obiectiv analiza si clarificarea tuturor suspiciunilor privind modul in care au actionat persoanele cu functii de decizie, "dotarea si uzul categoriilor de echipamente, armament si munitie, in contextul unei manifestari publice, analiza ordinelor si a modului de executare a acestora".

"Investigatiile vizeaza, in acest stadiu, clarificarea eventualelor fapte de neglijenta in serviciu si a suspiciunilor de purtare abuziva, pe parcursul actiunii jandarmilor, respectiv intrebuintarea, in exercitarea atributiilor de serviciu, de expresii jignitoare, amenintarea si lovirea sau alte violente.

Anchetele privesc, de asemenea, orice violente, furturi, distrugeri, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, comise de persoane participante la manifestatie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie transmite un mesaj de incredere in profesionalismul si impartialitatea procurorilor angrenati in anchete, carora li se asigura resursele necesare pentru clarificarea faptelor si solutionarea dosarelor intr-un termen rezonabil", se mai arata in sursa citata.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close