Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat prezintă o situaţie alarmantă: Există un număr foarte mare de maşini de pompieri cu peste 30 de ani vechime

Raed Arafat prezintă o situaţie alarmantă: Există un număr foarte mare de maşini de pompieri cu peste 30 de ani vechime

Raed Arafat prezintă o situaţie alarmantă: Există un număr foarte mare de maşini de pompieri cu peste 30 de ani vechime
07 Ian 2019   •   17:52

Raed Arafat, şeful DSU, a declarat că 41% din maşinile de intervenţie ale pompierilor au peste 30 de ani vechime şi se doreşte, în urma investiţiilor, ca timpii de reacţie să scadă la 6 - 7 minute în mediul urban, până în anul 2025.

„Aţi auzit ce înseamnă că ai maşini de pompieri cu peste 30 de ani în proporţie de 41% maşini de răspuns la incendii. Avem nevoie foarte mare de elicoptere medii, grele, pentru partea de intervenţii pe situaţii de urgenţă, care să intre la Inspectoratul General de Aviaţie şi avem foarte multă nevoie de dotări care să înlocuiască dotările vechi pe partea medicală, dar nu numai, pe partea de situaţii de urgenţă în general.

Vom scădea costurile şi vom asigura o intervenţie mult mai sigură şi mult mai rapidă, pompierii nu vor mai trebui să trimită două, trei maşini ca să fie siguri că una ajunge, atunci putem să creştem numărul punctelor de lucru. Acest lucru clar va duce în final la înlocuirea maşinilor care trebuiau casate de foarte mult timp”, a explicat Raed Arafat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close