Antena 3 CNN Actualitate Social Ramona Ioana Bruynseels, surpriză în prima zi de școală

Ramona Ioana Bruynseels, surpriză în prima zi de școală

Ramona Ioana Bruynseels, surpriză în prima zi de școală
09 Sep 2019   •   17:06

Ramona Ioana Bruynseels a marcat și ea începutul școlii, alături de doi copii dintr-un sat din județul Hunedoara. Candidatul la Președinție le-a dăruit ghiozdane și a mers cu ei la școală, refăcând drumul zilnic pe care îl fac aceștia din satul lor, până la școala din comună. Invitată să vorbească, în fața copiilor la festivitate de la școala din comuna Cereteju de Sus, Ramona Bruynseels a amintit faptul ca școala trebuie să le ofere copiilor șanse egale, indiferent dacă trăiesc în mediul urban sau mediul rural.

Daria a intrat in clasa întîi, iar fratele ei, Alexandru în clasa a 4-a. Locuiesc în Sacarâmb, județul Hunedoara, într-o căsuță mică, la câțiva kilometri de școala din comuna Cereteju de Sus. Provin dintr-o familie modestă, fără venituri: mama stă acasa, să aibă grijă de gospodărie, iar tatăl lucrează prin sat, cu ziua. Nu au ajutor social, trăiesc din alocația copiilor și din ce câștigă tata.

Un mesaj emoționant le-a transmis Ramona Bruynseel și copiilor care au venit la festivitatea de la începutul școlii. " Învățând, reușești în viață", le-a spus candidatul la Președinție, care a lăsat și un mesaj pe table, pentru cei doi copii pe care i-a însoțit la școală.

Într-un mesaj postat pe pagina ei de Facebook, Ramona Bruynsees consideră că școala românească are nevoie de o nouă viziune. Ea spune că elevii trebuie încurajați să-și dezvolte creativitatea și libertatea de gândire, să nu se simtă stresați și supraîncărcați, nicio clasă să nu aibă mai mult de 15-18 elevi, să se facă mai mult sport la școală, părinții să fie mai mult implicați în activitățile școlare, sunt câteva dintre ideile postate de candidata la Președinție.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close