Antena 3 CNN Actualitate Social Toți șoferii trebuie să știe asta! Românii ar putea alege când să aibă permisul suspendat

Toți șoferii trebuie să știe asta! Românii ar putea alege când să aibă permisul suspendat

Toți șoferii trebuie să știe asta! Românii ar putea alege când să aibă permisul suspendat
Sursa foto: foto- Pexels
09 Sep 2019   •   20:25

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care le permite șoferilor să-și aleagă singuri perioada în care să le fie suspendat permisul, când sunt prinși că au încălcat Codul Rutier.

Doi deputați susțin că măsura i-ar ajuta pe șoferii profesioniști să nu-și piardă veniturile. Dar organizațiile non-guvernamentale și Guvernul se opun acestui proiect, pentru că vinovații nu ar înțelege de ce sunt sancționați.

În proiectul de lege, care a fost adoptat tacit de Senat, se precizează că, în cazul suspendării permisului auto, șoferul îşi poate alege perioada suspendării într-un an, începând cu momentul încălcării Codului Rutier, scrie stirileprotv.ro.

Proiectul celor doi deputaţi conţine şi excepţii. Şoferul nu trebuie să fi făcut fapte deosebit de grave, care prezintă pericol social şi care sunt infracţiuni pedepsite de Codul Penal.

Modificarea legislativă se referă la perioadele de suspendare prevăzute de Codul Rutier care diferă în funcţie de gravitatea tipului de contravenţie.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close