Antena 3 CNN Actualitate Șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ungaria, la un pas de arest. Trei persoane au murit în urma impactului

Șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ungaria, la un pas de arest. Trei persoane au murit în urma impactului

Șoferul român care a provocat un accident între un TIR și un microbuz, în Ungaria, este la un pas de a fi arestat. În urma impactului au murit trei persoane, iar alte 13 au fost rănite.

Șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ungaria, la un pas de arest. Trei persoane au murit în urma impactului
Sursa foto: Stiridiaspora.ro
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   21:15

Judecătorul de instrucție al Judecătoriei Szolnok a decis punerea sub supraveghere / control judiciar a bărbatului care conducea TIR-ul, deși procurorii ceruseră inițial arestarea șoferului.

Decizia nu este una definitivă, iar Parchetul a făcut apel pentru a dispune arestarea șoferului român. Parchetul dorește arestarea șoferului, deoarece acesta ar putea să plece din țară și să se ascundă de autorități, în cazul în care ar fi eliberat.

Tribunalul General Szolnok va judeca apelul procurorilor și va decide, scrie Stiridiaspora.ro.

Un TIR românesc și un microbuz s-au ciocnit în Ungaria. Trei persoane au murit

Un accident groaznic a avut loc, vineri după-amiază, pe tronsonul de drum principal 4 dintre Abony și Szolnok, din Ungaria. Un TIR românesc a intrat în plin într-un microbuz în care se aflau 14 pasageri. Apoi, camionul, cu doi români la bord, a căzut în gol 20 de metri. În cabină, alături de șofer, era și soția sa. 

TIR-ul înmatriculat în România se îndrepta de la Budapesta către Debrecen când, dintr-un motiv necunoscut încă, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu microbuzul în care se aflau 14 persoane, angajați ai unei cunoscute companii de curierat. Mai multe persoane au fost aruncate din vehicul, iar trei au murit în urma accidentului. În urma coliziunii, camionul românesc a căzut aproape douăzeci de metri în gol, potrivit stiridiaspora.ro.

Potrivit martorilor, o groapă imensă în care camionul a intrat cu o roată ar fi dus la teribilul accident. Polițiștii ungari au declarat că autotrenul care a provocat accidentul avea numere de înmatriculare românești. Două persoane călătoreau în camion, ceea ce face ca în total șaisprezece persoane să fie implicate în accident, pe lângă cele 14 persoane din microbuz.

Opt ambulanțe și două elicoptere de salvare au ajuns la fața locului, iar răniții au fost transportați la Budapesta, Szolnok și Kecskemét, precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: sofer TIR Ungaria accident arest
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close