Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, mesaj tranșant pentru Holzindustrie Schweighofer

Sorin Grindeanu, mesaj tranșant pentru Holzindustrie Schweighofer

Sorin Grindeanu, mesaj tranșant pentru Holzindustrie Schweighofer
Sursa foto: Foto: gov.ro
10 Mai 2017   •   13:11

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marţi, la Viena, că le-a transmis reprezentanţilor companiei Holzindustrie Schweighofer că prevederile Codului silvic trebuie respectate de către toţi actorii din industria lemnului, scrie Agerpres

Întrebat dacă a abordat în timpul vizitei la Viena şi subiectul defrişările ilegale din România, premierul Grindeanu a declarat că s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor companii austriece, printre care şi societăţi din industria lemnului. 

"Am fost (...) la Camera Economică a Austriei, unde au fost câteva zeci de companii prezente. Unii care sunt deja prezenţi în România, alţii care doresc să vină să investească în România. (...) Au fost prezenţi şi reprezentanţi din acea industrie şi au pus şi întrebări mie şi colegilor mei", a spus Grindeanu. 

Totodată, chestionat ce l-au întrebat reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer şi ce le-a transmis, Grindeanu a precizat că le-a transmis trei lucruri. 

"O dată - să se respecte Codul silvic adoptat de către Parlamentul României anul trecut (...), pentru că acolo avem (...) acele cote de 30% (...). În al doilea rând, provenienţa lemnului - e valabil pentru toată lumea, nu doar pentru acea companie - trebuie să fie una legală şi dovedită. Nu trebuie să fie provenienţă ilegală a materiei prime, în cazul nostru a lemnului. Şi trei - i-am îndemnat pe cei din această industrie să ţină legătura şi să aibă un dialog foarte bun cu ONG-urile din acest domeniu, să ia seama de anumite cazuri pe care ONG-urile le ridică, să încerce în perioada imediat următoare să explice anumite acţiuni, poate care n-au fost explicate foarte bine, să fie extrem de transparenţi în toate acţiunile pe care le fac", a afirmat Grindeanu.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close