Antena 3 CNN Actualitate Soția lui Andrei Gerea, ”ajutor social” de la Transgaz de aproape 19.000 de lei

Soția lui Andrei Gerea, ”ajutor social” de la Transgaz de aproape 19.000 de lei

Grupul de Investigații Politice arată, într-o postare pe rețelele de socializare, că soția lui Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, a fost angajată în 2016 la Transgaz, în perioada guvernării Cioloș, fără ca nimic să o recomande pentru funcția ocupată.

Soția lui Andrei Gerea, ”ajutor social” de la Transgaz de aproape 19.000 de lei
Sursa foto: Foto: Andrei Gerea/ Facebook
09 Apr 2020   •   16:30

Mai mult, aceasta a primit în 2019, pe lângă salariul de peste 6.000 de lei lunar și un ”ajutor social” de 18.730 de lei.

”Angajările politice sunt transpartinice și extrem de profitabile. Soția lui Andrei Gerea, angajată la Transgaz în timpul guvernării Cioloș, primește de la compania de stat nu doar salariu ci și „ajutor social” .

În noiembrie 2016, în penultima lună de guvernare a lui Dacian Cioloș, Transgaz, companie aflată în subordinea Guvernului, angaja o „specialistă în relații publice”. Specialista era Ayten Gerea, soția deputatului Andrei Gerea.

La data numirii, România era în plină campanie electorală, iar Dacian Cioloș și Andrei Gerea erau, teoretic, mari adversari politici. Cioloș era candidatul PNL la funcția de prim ministru, iar Gerea (fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta) era la acea vreme în ALDE (din care, între timp, a plecat) și candida pentru un nou mandat de deputat.

La fel de neclar este ce anume o recomanda pe soția lui Andrei Gerea pentru postul de la Romgaz. La data numirii, Ayten Gerea tocmai dusese în faliment afacerea cu automobile a familiei. Având datorii de circa 2,5 milioane euro, Valahia Investments, al cărei administrator era Ayten Gerea, intrase în procedură de faliment în octombrie 2016.

Cert este că poziția ocupată de soția lui Andrei Gerea la Transgaz este foarte profitabilă. Presa a dezvăluit recent că aceasta a primit în 2019, în afara salariului de peste 6.000 lei lunar și un „ajutor social” de 18.730 lei”, scrie GIP pe Facebook.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close