Antena 3 CNN Actualitate Şpagă cu şapcă. Cine beneficiază de pe urma desfiinţării "Doi şi un sfert"?

Şpagă cu şapcă. Cine beneficiază de pe urma desfiinţării "Doi şi un sfert"?

Şpagă cu şapcă. Cine beneficiază de pe urma desfiinţării "Doi şi un sfert"?
Sursa foto: DGIPI
25 Mar 2009   •   17:58

O agendă, un calendar, o sticlă de whisky şi o şapcă. Toate într-o pungă cu însemnele DGA. Aceasta este ?şpaga? pe care ar fi primit-o Ion Motoc de la Petre Pitcovici, şeful Diviziei de Operaţiuni de la DGA. Arestarea acestuia şi a şefului de la DGIPI - "Doi şi un sfert", Cornel Şerban, s-a produs în urma autodenunţului ofiţerului de poliţie judiciară Ion Motoc, de la DNA, care a declarat că cei doi ar fi exercitat presiuni asupra sa în vederea acordării verdictului NUP într-un dosar care îl privea pe Puiu Popoviciu.

Care este de fapt miza acestui autodenunţ? În condiţiile în care rivalitatea de peste 20 de ani între cele două servicii secrete, DGIPI şi SRI este cunoscută, iar, potrivit lui Dan Constantin, redactor şef la Jurnalul Naţional, soţia lui Motoc, Ecaterina Motoc, lucrează la SRI.

Mai mult, arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu, care are legături cu mai mulţi politicieni, printre care şi Mircea Geoană, pare a fi menită să tulbure apele în PSD, tocmai în momentul în care acest partid ar fi pus mâna pe serviciul secret de la DGIPI. Serviciu în arhivele căruia se află documente privind, printre altele, fuga lui Omar Hayssam.

Cu alte cuvinte, ?dacă nu e la mine, mai bine să nu fie deloc?. Desfiinţarea DGIPI pare acum să fie singura soluţie pentru ministrul Dan Nica, după ce omul numit chiar de el la şefia acestui serviciu, Cornel Şerban, a fost reţinut de procurorii DNA. Este aceasta o metodă a lui Traian Băsescu de a forţa mâna celor din PSD să renunţe la DGIPI, cu atât mai mult cu cât cazul în care este implicat Puiu Popooviciu durează de cel puţin doi ani?

Cazul Băneasa, în care a fost reţinut acum Puiu Popoviciu, a început în 2007, când Gigi Becali a depus o plângere la DNA cu privire la modul în care firma Băneasa Investments a intrat în posesia unui teren aparţinând domeniului public al statului şi administrat la vremea respectivă de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti. Pe terenul respectiv, de aproximativ 220 de hectare, s-au construit ulterior magazinele IKEA, Carrefour Feeria, Bricostore şi Metro.

?Cornel Şerban e un simplu pion pe tabla de şah în care regele e Puiu Popoviciu? este de părere analistul Radu Tudor.

Citiţi aici comunicatul remis de Direcţia Naţională Anticorupţie(pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close