Antena 3 CNN Actualitate Statul subvenţionează tratamentul pentru obezitate

Statul subvenţionează tratamentul pentru obezitate

Statul subvenţionează tratamentul pentru obezitate
Sursa foto: Obez
27 Mar 2009   •   19:22

Statul român a decis să îi ajute pe oamenii afectaţi de obezitate să se însănătoşească. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va plati jumătate din tratamentul pentru cura de slăbire pacienţilor care au recomandare în acest sens de la un medic specialist. Medicul va decide cine intră în acest program, cât trebuie să slăbească şi dacă este necesar să o facă pe banii statului.

Odată trecut de vizita la doctor, pacientul va merge cu dosarul la Casa de Asigurări de Sănătate care decide dacă primeşte sau nu banii ca să slăbească. Pacienţii sunt evaluaţi trimestrial, explică Oana Costan, medic şef CNAS. Dacă pacienţii răspund la tratament, acesta se va continua pe o perioadă de încă trei luni, dacă nu, pacienţii vor fi excluşi din tratament.

Cura se adresează în principal celor care au probleme de metabolism, dar şi copiii cu probleme de greutate sunt vizaţi de programul pentru slăbit al Casei Naţionale de Asigurări. Astfel, copiii cu obezi sau supraponderali, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor primi gratuit tratamentul.

Deja sunt destui români care vor să slăbească pe banii statului. Oana Costan spune că în trei luni au fost încrise 69 de dosare în acest sens. Ea aminteşte însă că tratamentul medicamentos nu este suficient. La acesta trebuie să se adauge obligatoriu o dietă hipocalorică şi mişcarea fizică.

În mod normal tratamentul prescris de către medic pentru o persoană care suferă de obezitate costă 70 de lei pe lună.

Observator

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close