Antena 3 Actualitate STB: 20% dintre angajați au activitatea suspendată. Ceilalți, în afară de șoferi, lucrează mai puțin

STB: 20% dintre angajați au activitatea suspendată. Ceilalți, în afară de șoferi, lucrează mai puțin

21 Apr 2020   •   18:12
STB: 20% dintre angajați au activitatea suspendată. Ceilalți, în afară de șoferi, lucrează mai puțin
Sursa foto: foto- Pexels

Societatea de Transport București a anunțat, marți, că 20% dintre salariați au activitatea suspendată. Ceilalți angajați, în afară de șoferi, au timpul de lucru redus cu 80%, cu reducerea corespunzătoare a salariului.

Potrivit unui comunicat al STB, măsura reducerii de personal a fost luată în urma consultării cu sindicatele.

„Ca urmare a restrângerii activității prin diminuarea parcului de vehicule cu până la 40 la sută, STB SA a luat măsura reducerii de personal în mod corespunzător. Decizia a fost luată în urma consultării sindicatelor care reprezintă aproape 10.000 din cei 11.000 de angajati ai STB SA. Astfel, circa 20% din salariați se află în suspendarea activității, iar pentru restul - cu excepția conducătorilor de vehicule - s-a stabilit reducerea timpului de lucru la 80 la sută (patru zile din cinci, cu reducerea corespunzătoare a salariului)”, se arată în comunicat.

Măsura e valabilă doar pe perioada stării de urgență, iar după ridicarea restricțiilor, angajații STB vor reveni la muncă ca în mod obișnuit.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close