Antena 3 CNN Actualitate Studiu înfricoșător. Cum lovește, de fapt, COVID-19 - mulți români nu au nicio șansă!

Studiu înfricoșător. Cum lovește, de fapt, COVID-19 - mulți români nu au nicio șansă!

Epidemiologii spun că există soluţii să ne protejăm de COVID-19, chiar dacă unul dintre membrii familiei este infectat. Potrivit studiilor, cei care nu locuiesc singuri au mai multe şanse să se îmbolnăvească acasă, decât pe stradă.

Studiu înfricoșător. Cum lovește, de fapt, COVID-19 - mulți români nu au nicio șansă!
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    27 Iul 2020   •   20:30

Carmen şi soţul ei şi-au infectat cei doi copii, după ce ea şi soţul ei s-au îmbolnăvit la locul de muncă. Cei doi ai doi copii, de 16, respectiv 24 de ani.  Când au făcut febră și au început să-i doară gâtul, și-au dat seama că ceva nu este în regulă.

„Cred că este mult mai uşor ca infecţia să se producă în familie, deoarce aici nu purtăm mască, nu suntem atât de atenţi cum suntem atât de atenţi ca în alte medii străine”, a spus Carmen Ghercă.

Ce trebuie să faci dacă locuiești cu mai multe persoane

Specialiştii spun că există totuşi o soluţie, chiar dacă stăm cu mai multe persoane în aceeaşi casă.

„Dacă (cineva - n.r.) e confirmat pozitiv, categoric sunt măsuri care trebuie luate: izolarea acestuia într-o cameră, utilizarea unui grup sanitar... dacă nu se poate separat, atunci a unui grup sanitar unde pot fi decontaminate suprafeţele după utilizare. Bucătăria să nu fie utilizată în comun. Sunt 14 zile în care aceste reguli trebuie respectate”, a explicat epidemiologul Doina Azoicăi.

Epidemiologii sud-coreeni au făcut un studiu pe 5.706 pacienţi infectaţi cu COVID, dar şi pe 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceştia. Doar 2 din 100 de persoane s-au infectat în afara casei, în timp ce unul din 10 a luat COVID de la cineva din familie.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close