Antena 3 CNN Actualitate SUA. Stare de urgenţă în Dakota de Nord şi Minnesota din cauza inundaţiilor

SUA. Stare de urgenţă în Dakota de Nord şi Minnesota din cauza inundaţiilor

SUA. Stare de urgenţă în Dakota de Nord şi Minnesota din cauza inundaţiilor
Sursa foto: Inundatii SUA
28 Mar 2009   •   16:45

Inundaţii în nordul Statelor Unite. Oficialii americani se pregătesc să ofere adăpost pentru circa 30.000 de persoane care şi-au părăsit locuinţele din cauza inundaţiilor fără precedent înregistrate în zona de nord a ţării. Preşedintele Barack Obama a decretat stare de urgenţă în aceaste zone şi a trimis sute de echipe de salvare. Localnicii din oraşul american Fargo au lucrat neîntrerupt pentru a consolida digurile din saci de nisip. Oraşul este ameninţat de apele râului Red. Mii de oameni din localităţile vecine au venit să dea o mână de ajutor pentru a se evita o catastrofă.

"Au venit mii, pur şi simplu mii de voluntari iar cineva mi-a spus că am pregătit cam patru milioane de saci de nisip şi nu am motive să nu îl cred", povesteşte John Stadick, unul dintre voluntari.

Oficialii americani se aşteaptă ca inundaţiile istorice din regiunea văii Red River, între North Dakota şi Minnesota, să se soldeze cu zeci de mii de sinistraţi. În cel mai rău caz, numărul persoanelor rămase fără adăpost ar putea ajunge la 100.000. Crucea Roşie a pregătit adăposturi în mai multe zone din cele două state.

Oamenii speră că barajele nu vor ceda. Situaţia este însă dramatică, în condiţiile în care deja s-au produs breşe în barajele ridicate. O mare parte a statului american Dakota de Nord a fost deja afectată de inundaţii.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close