Antena 3 CNN Actualitate Teoria conspirației la Hunedoara: Un bărbat a anunțat la 112 că Sfintele Paști erau otrăvite! Ce a urmat

Teoria conspirației la Hunedoara: Un bărbat a anunțat la 112 că Sfintele Paști erau otrăvite! Ce a urmat

Un bărbat din Deva a sunat, duminică, la 112 pentru a reclama faptul că o vecină a bătut la ușa mai multor apartamente pentru a le cere locatarilor să urmărească o rețea de socializare unde se afirma că Sfintele Paști ar fi otrăvite (în realitate, un fake-news).

Teoria conspirației la Hunedoara: Un bărbat a anunțat la 112 că Sfintele Paști erau otrăvite! Ce a urmat
21 Apr 2020   •   18:29

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului, au identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Deva, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și era incoerent în vorbire. Polițiștii i-au explicat acestuia că motivul pentru care a apelat Serviciul Național Apeluri de Urgență 112 nu reprezintă o urgență și i-au aplicat o sancțiune contravențională pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență (500 de lei).

În aceeași zi (19 04 2020) în jurul orei 23:00, un vecin al bărbatului de 33 de ani a sesizat numărul de urgență 112 pe motivul că vecinul său tulbură liniștea publică și difuzează muzică la volum maxim. La fața locului, au intervenit polițiștii, însă nu au constatat încălcări ale legii (muzica nu mai era difuzată). La scurt timp, polițiștii au fost solicitați din nou de către același barbat, care a sesizat tulburarea liniștii publice. Acesta a reclamat ca vecinul sau, care ar fi difuzat muzică la intensitate mare (este vorba despre bărbatul în vârstă de 46 de ani, cel care a fost sancționat oentru ca a apelat abuziv serviciul de urgență 112 ) i-a adus injurii.

De această data, polițiștii au aplicat bărbatului de 33 de ani o sancțiune contravențională (avertisment) pentru adresare de injurii, conform Legii nr. 61/1991. Precizăm faptul că bărbatul de 33 de ani a mai sesizat anterior serviciul de urgență 112, solicitând ca reprezentanții autorităților locale să îi aducă alimente la domiciliu.

"Reamintim ca apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără a avea o urgenţă, sau apelarea pentru a aduce injurii operatorilor 112 constituie abuz şi se sancţionează conform legii. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră", precizează polițiștii hunedoreni, într-un comunicat.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close