Antena 3 CNN Actualitate Testarea pentru COVID-19, prea scumpă pentru români

Testarea pentru COVID-19, prea scumpă pentru români

Nemulţumirea românilor reiese dintr-un sondaj de opinie realizat pe un eşantion de 1000 de persoane. Mai bine de jumătate dintre respondenţi spun că în România este greu să intri în posesia testului şi tratamentului pentru noul coronavirus.

Testarea pentru COVID-19, prea scumpă pentru români
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2020   •   08:00

Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), sub egida Secției de Științe Medicale a Academiei Române.

Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2020. Volumul eșantionului a fost de 1000 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 an

Întrebaţi care ar trebui să fie cele trei domenii prioritare pentru Guvernul României, răspunsul principal al românilor chestionaţi a fost protejarea locurilor de muncă, urmat de desfăşurarea şcolilor în bune condiţii şi luarea de măsuri împotriva înfectării cu COVID-19.

Alti respondenţi au apreciat că printre priorităţile Guvernului ar trebui să fie şi: lupta împotriva corupţiei, creşterea salariilor, susţinerea mediului privat în economie îmbunătăţirea sistemului de sănătate, în general, creşterea pensiilor, construcţia de autostrăzi, o comunicare mai bună cu populaţia şi combaterea ştirilor false şi ordinea publică.

Întrebaţi despre testarea şi tratamentul pentru SARS-Cov-2 în România, un procent de 51,3% dintre respondenţi a apreciat că tratamentul pentru infecţia cu noul coronavirus este mai degrabă inaccesibil. Restul 37% dintre respondenţi îl consideră accesibil.

54, 5% dintre respondenţi au spus că testarea este inaccesibilă în timp ce 35,8% au spus că testarea este accesibilă.

Studiul poate fi consultat în întregime aici

 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Pensionarii pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close