Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlăţean, despre localizarea în cazul apelurilor de urgenţă: În 2008, s-a spus clar că s-a rezolvat problema

Titus Corlăţean, despre localizarea în cazul apelurilor de urgenţă: În 2008, s-a spus clar că s-a rezolvat problema

Titus Corlăţean, despre localizarea în cazul apelurilor de urgenţă: În 2008, s-a spus clar că s-a rezolvat problema
de S.T.    |    02 Feb 2014   •   23:28

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a amintit, duminică seară, la Antena 3, că, în 2008, s-au făcut eforturi importante şi România a alocat buget şi fonduri europene pentru ca serviciul 112 să poată face localizarea în cazul apelurilor de urgenţă.

"Opinia publică românească a descoperit cu surprindere că localizarea în cazul apelurilor de urgenţă nu se poate face decât în cazul telefoanelor fixe şi nu în cazul telefoanelor mobile. (...) În 2008, România s-a aflat în apropierea unei proceduri de sancţionare în plan european şi, datorită faptului că serviciul 112 nu putea să localizeze, s-au făcut eforturi importante, s-au alocat bugete şi fonduri europene şi s-a spus că s-a rezolvat problema", a amintit ministrul Titus Corlăţean.

Potrivit ministrului, în toţi aceşti ani, conducerea STS a fost foarte confortabilă.

"Astăzi, în şedinţa CSAT, domnul Opriş a spus că ar trebui să facem lucruri în plus. Dacă trebuia să facem mai multe, nimic nu împiedica preşedintele şi nici conducerea STS-ului să solicite să facem aceste chestiuni. Astăzi am descoperit că Serviuciul de Telecomunicaţii Speciale nu avea eficacitate la cele mai înalte standarde europene şi ca urmare nu a reuşit să identifice locaţia respectivă", a mai spus Titus Corlăţean, duminică, la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea".

Traian Băsescu a prezentat în şedinţă publică hărţi care fac parte din raportul clasificat cu secret, susţine Titus Corlăţean.

"Eu nu ştiu ca între ora 16.00 şi 17.30 când a avut loc şedinţa ca aceste documente să fie declasificate. Acest lucru trebuie clarificat cât mai rapid", a spus ministrul.

Titus Corlăţean a dezvăluit că în raportul prezentat de STS există şi lacune, iar unele convorbiri ale medicilor care au sunat la 112 nu apar.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea".




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close