Toni Neacșu, inițiativă cetățenească pentru ridicarea MCV

14 Noi 2018   •   16:14
Toni Neacșu, inițiativă cetățenească pentru ridicarea MCV foto: captura Antena 3

Adrian Toni Neacșu, fost membru al CSM, scrie pe rețelele de socializare că se simte ”umilit” de statutul pe care România îl are în UE și că ar vrea să înființeze un grup de inițiativă cetățenească pentru anularea MCV.

”Pentru că eu unul mă simt umilit de statutul de țară de mâna treia pe care România, ca țară al cărei cetățean sunt, îl accepta în cadrul UE, dar și de incapacitatea autorităților politice și juridice de a elimina eficient, prin măsuri legislative și instituționale, abuzurile sistemice din justiție, mă gândesc foarte serios să înființez un grup de inițiativă cetățenească pentru o acțiune comună la Curtea de Justiție a Uniunii Europene care să urmărească anularea mecanismului de cooperare și verificare.

Dacă ei nu vor, noi putem.

PS (later edit) Lucrez la proiect si la punerea in practica, organizatoric vorbind. Va multumesc tuturor celor care v-ati exprimat dorinta de a participa si va promit ca in curand vom avea ceva concret. Sper sa trecem de la intentie la actiune, dar totul trebuie indelung cantarit” scrie Toni Neacșu pe Facebook.

x close