Antena 3 CNN Actualitate Tragedie în El Salvador: Peste 120 de oameni au murit din cauza uraganului Ida (VIDEO)

Tragedie în El Salvador: Peste 120 de oameni au murit din cauza uraganului Ida (VIDEO)

Tragedie în El Salvador: Peste 120 de oameni au murit din cauza uraganului Ida (VIDEO)
09 Noi 2009   •   15:31


Peste 120 de oameni au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de trecerea uraganului Ida, în El Salvador. Autorităţile avertizează însă că numărul morţilor ar putea fi cu mult mai mare, deoarece zeci de oameni sunt în continuare de negăsit. Uraganul se îndreaptă acum spre Golful Mexicului.

Echipele de salvare caută în continuare zeci de oameni care sunt daţi dispăruţi. Ploile continuă, aşa că pericolul producerii altor inundaţii şi alunecări de teren este foarte mare.

Pagubele materiale sunt de proporţii. În unele zone, drumurile au fost distruse în totalitate, aşa că autorităţile au trimis elicoptere ca să-i salveze pe oameni din calea apelor. Mii de case au fost distruse, fie de inundaţii, fie de alunecările de teren. În prezent, 7.000 de oameni şi-au găsit refugiul în adăposturi special create. În Nicaragua, unde uraganul Ida a lovit joi, 13.000 de oameni au rămas fără locuinţe.

Serviciul meteorologic naţional al Mexicului a anunţat aseară că Ida a trecut de coasta mexicană Yucatan şi avansează spre continentul nord-american. Se preconizează că Ida va ajunge în această dimineaţă în Golful Mexic.

Guvernatorul statului american Louisiana a declarat deja stare de urgenţă.



Antena 3


×
Subiecte în articol: uragan Mexic
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close