Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: ?Doi şi-un sfert? trebuie reformată din temelii, nu desfiinţată

Traian Băsescu: ?Doi şi-un sfert? trebuie reformată din temelii, nu desfiinţată

Traian Băsescu: ?Doi şi-un sfert? trebuie reformată din temelii, nu desfiinţată
Sursa foto: Traian Basescu
28 Mar 2009   •   22:38

Preşedintele Traian Băsescu a negat din nou că ar avea vreo legătură cu scandalul de la DGIPI. Şeful statului crede că fosta ?Doi şi-un sfert? trebuie reformată din temelii şi nu desfiinţată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca luni recursul procurorilor DNA împotriva deciziei de cercetare în liberatate a omului de afaceri, Puiu Popoviciu, a fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii Cornel Şerban, şi a lui Petru Pitcovici, fost sef al Diviziei de Operatiuni de la DGA.

Şeful statului a mai declarat că fratele său Mircea nu are nicio legătură cu omul de afaceri Puiu Popoviciu. Curtea de Apel a prezentat motivarea în cazul Doi şi-un sfert. În aceasta se arată că, în cadrul unei conversaţii avute cu Ion Motoc, Petre Pitcovici susţine că omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi avut o discuţie cu Traian Băsescu în care apare şi numele şefului secţiei a doua a DNA, Doru Ţuluş.



Acesta a formulat o cerere de abţinere în instrumentarea cauzei, care a fost acceptată de conducerea DNA. Documentul Curţii de Apel precizează că veridicitatea afirmaţiilor este greu de asumat. Cât despre numele lui Ţuluş, Biroul de presă al DNA a precizat că procurorul şef nu a discutat niciodată cu şeful statului.

În aceeaşi discuţie, menţionată în motivarea Curţii de Apel, Petre Pitcovici susţine că Puiu Popoviciu ar fi asociat într-o firmă cu fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, în tentativa de a-l convinge pe Ion Motoc că omul de afaceri anchetat are legături cu şeful statului.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close