Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu se întâlneşte cu reprezentanţii fermierilor la Cotroceni

Traian Băsescu se întâlneşte cu reprezentanţii fermierilor la Cotroceni

Traian Băsescu se întâlneşte cu reprezentanţii fermierilor la Cotroceni
04 Noi 2009   •   10:01

Traian Băsescu se întâlneşte din nou, la Cotroceni, cu reprezentanţii fermierilor. Întâlnirea va avea loc la ora 18. Şeful statului a stat de vorbă în urmă cu o săptămână cu fermierii care au protestat în faţa Palatului Cotroceni după ce au manifestat la Ministerul de Finanţe. Protestele au fost unele tensionate, fermierii încercând de mai multe ori să rupă cordonul jandarmilor.

Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu şi-au primit încă subvenţiile pentru creşterea animalelor. Dicuţiile purtate cu miniştrii interimari ai Agriculturii şi Finanţelor nu au avut niciun rezultat.

Acum o săptămână Traian Băsescu a reuşit să calmeze spiritele. Preşedintele le-a cerut atunci crescătorilor de animale să se mulţumească deocamdată cu prima tranşă, care constă în câte 15 lei pentru o oaie şi 21, pentru o vacă. El le-a promis că această tranşă va fi achitată până, cel târziu, pe 15 noiembrie. Pentru cea de a doua tranşă, preşedintele spune că nu sunt bani la bugetul de stat, dar că va negocia cu Guvernul o soluţie, în acord cu CEC şi Fondul de Garantare a Creditului Agricol.

"Vă promit că până în luna decembrie găsim soluţii şi pentru tranşa a doua. Nu are bugetul de stat bani acum. Cine v-a păcălit că sunt bani de la UE, nu a fost cinstit. Banii se plătesc de la bugetul de stat" a spus preşedintele. "Dacă acceptaţi acest lucru bine, dacă nu, rămâne cum a stabilit Guvernul" a mai spus Traian Băsescu în urmă cu o săptămână.



Antena3.ro

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close