Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu susţine că orele de sport trebuie să rămână în programă

Traian Băsescu susţine că orele de sport trebuie să rămână în programă

Traian Băsescu susţine că orele de sport trebuie să rămână în programă
Sursa foto: Traian Basescu
28 Mar 2009   •   21:28

Preşedintele Traian Băsescu spune că 30 de ore pe săptămână pentru un elev înseamnă prea mult. El a propus ca din cele şase ore pe care copilul le petrece zilnic la şcoală, una sau două să fie asistate, pentru ca elevul să îşi facă temele. Totuşi şeful statului consideră că sportul ar trebui să rămână în programa şcolară. ?A nu face sport înseamnă a scoate generaţii schilodite, copilul se căleşte facând sport?, a explicat preşedintele.

În privinţa descentralizării, Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor autorităţilor locale că ar trebui să se pregătească pentru a prelua în primul rând şcolile şi spitalele. Băsescu crede că descentralizarea sistemului de sănătate trebuie să însemne în primul rând găsirea unui alte modalităţi de plată pentru medici, fiindcă actualul sistem îi obligă pe aceştia să stea cu mâna întinsă în faţa pacienţilor.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia reuniuneii preşedinţilor de consilii judeţene, cu delegaţi ai autorităţilor locale, din toată ţara, la care a fost invitat şi preşedintele statului. Întâlnirea de la Buşteni a fost organizată de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, iar tema principală a reuniunii o reprezintă elaborarea unui plan de descentralizare a administraţiei locale.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close