Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu spune de ce nu s-a mutat încă din vila de protocol: ”Un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”

Traian Băsescu spune de ce nu s-a mutat încă din vila de protocol: ”Un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”

Traian Băsescu ar putea fi scos cu forța din vila de protocol din Sala Gogol. Fostul președinte nu a părăsit locuința nici acum, deși a avut la dispoziție 60 de zile pentru a se muta.

traian-basescu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2022   •   11:45

Întrebat dacă știe când se va muta din vila de protocol, Traian Băsescu a răspuns:

„Când o să fie locuibil apartamentul pe care l-am cumpărat. N-am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, pentru apă, pentru gaze. Am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva. Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași, au ținut să facă legi după mine, după ce n-am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine n-au fost în stare de nimic.

Am primit ieri notificarea de la RAPPS în care se spune că trebuie să evacuez imobilul și că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta.”

În urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, fostul președinte a pierdut privilegiile prezidențiale.

Administrația Prezidențială i-a retras lui Băsescu indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție).

De asemenea, a fost întrerupt contractul de muncă al consilierului lui Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială.

Potrivit articolului 2 al Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu, precum și de serviciile a două persoane încadrate la Administrația Prezidențială, una cu un post de consilier, cealaltă cu un post de secretar.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close