Tronsonul Turda - Gilău al Autostrazii Transilvania, finalizat până la sfârşitul anului

08 Apr 2009   •   18:48
Tronsonul Turda - Gilău al Autostrazii Transilvania, finalizat până la sfârşitul anului autostrada transilvania

Tronsonul dintre Turda şi Gilău al Autostrazii Transilvania ar putea fi terminat până la sfârşitul anului, dacă vor fi rezolvate problemele legate de utilităţile din zonă. Este singurul impediment în calea primilor 42 de kilometri de autostradă, după ce banii pentru lucrări şi exproprierile au fost rezolvate pentru acest tronson.

Reprezentantii Bechtel speră ca până la sfârşitul lunii să fie mutate toate conductele de gaz, apă, dar şi firele de telefon care în acest moment creează probleme.

?Ca sa putem îndeplini obiectivul de a termina tronsonul trebuie îndeplinite două condiţii: finanţarea şi acces la teren neîngrădit?, a declarat Bogdan Sgârcitu, director de comunicare Bechtel.

Constructorii spun că în trei săptămâni vor fi terminate două lucrări importante pentru tronsonul de autostradă Turda - Gilău. Primul este un canal colector lung de doi kilometri, pentru apa de ploaie.

?Canalul e finalizat în proporţie de 98 la sută. După canal, colegii de la terasamente vor executa drumul local. Autostrada e pregatită pentru stratul structurii rutiere şi practice în zona să poată să finalizeeze autostrada?, a declarat Daniel Albu, reprezentant Bechtel .

Tot în această perioadă urmează să fie terminat şi viaductul de la kilometrul 39. În această săptămână vor fi rechemaţi la muncă 300 de oameni, asta după ce săptămâna trecută au fost rechemaţi din somaj tehnic alţi 660.

Antena 3

Parteneri
x close