Antena 3 CNN Actualitate Turmericul, mirodenia minune care vă poate scăpa de anumite probleme de sănătate

Turmericul, mirodenia minune care vă poate scăpa de anumite probleme de sănătate

Turmericul este mirodenia minune care vă poate scăpa de anumite probleme de sănătate. Substanța sa activă este curcuma, un condiment din familia ghimbirului.

Turmericul, mirodenia minune care vă poate scăpa de anumite probleme de sănătate
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    31 Aug 2020   •   09:15

Studiile arată că turmericul joacă un rol esențial în sănătatea cardiovasculară și are un important rol de agent anti-îmbătrânire. Însă, folosită în exces, planta poate fi dăunătoare organismului. Este bine să consultaţi un medic înainte de a lua aceste suplimente.

Lygia Alexandrescu declară că în afară de stilul de viață sănătos este important și să ne gândim la anumite elemente care ne-ar putea ajuta să ne creștem imunitatea.

Turmericul ne ajută să ne menținem o stare de sănătate bună, prin crearea unui sistem imunitar bun. Turmericul și curcuma sunt cunoscute încă din activitate pentru beneficiile lor.

Turmericul, mirodenia minune

Turmericul este folosit atât în bucătărie cât și ca supliment. Rădăcina de turmeric ușor fiartă și apoi uscată și pisată pentru a deveni pudră nu conține foarte multă curcumă și atunci suplimentul ar fi recomandat.

Turmericul, mirodenia minune

Turmericul combate durerea determinată de inflamație la nivelul articulațiilor, scade valorile colesterolului nociv LDL, protejează pielea și poate fi folosit în afecțiuni precum psoriasis și vitiligo.

Turmericul ne ajută să ne menținem o stare de sănătate bună

Beneficiile turmericului sunt semnificative și ca adjuvant in tratamentul depresiei (prin stimularea serotoninei și dopaminei).

În funcție de scopul folosit, turmericul se administrează intern în diverse doze terapeutice. În alimentație se poate adăuga la marinarea cărnii, la supe, în salate, în orez, în mâncarea gătită, în ceai.

×
Subiecte în articol: Lygia Alexandrescu turmeric
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close