x close

Un ambulanțier din Suceava a murit din cauza COVID-19: 'Suntem în stare de șoc, nu ne vine să credem'

de D.G.    |    07 Apr 2020   •   20:36
Un ambulanțier din Suceava a murit din cauza COVID-19: 'Suntem în stare de șoc, nu ne vine să credem' Antena3

Un ambulanțier de la Stația Suceava a Serviciului de Ambulanță Județean a murit, marți, din cauza infecției cu coronavirus.

Bărbatul avea 53 de ani. Potrivit colegilor, în urmă cu circa două săptămâni s-a simțit rău și a plecat acasă.

Pe 23 sau 24 martie, a mers la Direcția de Sănătate Publică Suceava și, pentru că avea simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus, a fost testat. În data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul, potrivit monitorulsv.ro.

N-a fost așa, în ultimele zile starea i s-a agravat și marți, 7 aprilie, din păcate a decedat la domiciliu.

„Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem”, ne-a declarat doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava.

El a mai spus că medicii de la Ambulanță au vorbit zilnic cu colegul lor confirmat pozitiv și i-au făcut recomandările medicale corespunzătoare stării lui. „Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”, a mai spus doctorul Săraru.

Informația a fost confirmată, marți seară, de Ministerul Sănătății.

"Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

In prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati