Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Iaşi, încătuşat de Poliţie după ce şi-a servit nevasta cu bomboane

Un bărbat din Iaşi, încătuşat de Poliţie după ce şi-a servit nevasta cu bomboane

Un bărbat din Iaşi, încătuşat de Poliţie după ce şi-a servit nevasta cu bomboane
15 Aug 2016   •   17:16

Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din municipiul Iaşi pe care îl acuză de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Ieşeanul a fost şi reţinut în acest caz, scrie Adevărul.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost căsătorit cu Lucia M. între 2010 şi 2013, în urma relaţiei lor rezultând doi copii. Pe 25 mai 2016, în jurul orei 20.30, Nicu M. a încercat să se răzbune pe soţia sa, fiind supărat, spune el, că aceasta nu l-ar fi lăsat să-şi vadă copiii. Procurorii notează că ieşeanul s-a deplasat la domici­liul soţiei sale, în care se aflau atât copiii celor doi cât şi fosta sa soacră, şi a încercat să le dea foc de vii. Nicu M. a stropit uşa apartamentului cu cinci litri de benzină, după care, cu un chibrit, a incendiat calea de acces în locuinţă. Un vecin care se afla pe casa scării l-a văzut pe inculpat, iar acesta din urmă a fugit.

Tot vecinii au fost cei care au stins focul, persoanele din interiorul imobilului nefiind rănite. „În seara zilei de 25 mai 2016, ulterior acestui eveniment, inculpatul M. Nicu a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, cu diagnosticul de externare «tulburare a personalităţii de tip emo­ţional instabil cu elemente hipomaniacale». La data de 5 iunie 2016, inculpatul a părăsit spitalul fără aviz medical în acest sens“, se arată în rechizitoriu. În acelaşi do­cument se mai arată că, la o zi după ce a încercat să dea foc apartamentului soţiei, femeia s-a adresat Judecătoriei pentru a emite un ordin de protecţie. Nicu M. a pri­mit interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de 200 de metri de fosta sa soţie, dar şi de copii şi soacră. 

De asemenea, i s-a interzis să o sune sau să îi lase mesaje fostei neveste. Ieşeanul nu a respectat însă ordinul de protecţie: pe 14 iunie 2016, în jurul orei 20, a mers la coaforul unde soţia sa lucrează. „Acolo, inculpatul a stat de vorbă cu martora S.M., care îl cunoştea atât pe inculpat cât şi pe partea vătămată. Aceasta a precizat că, în seara amintită, în timp ce se afla în faţa coaforului unde lucrează partea vătămată, a observat că în acel loc a venit şi inculpatul. Martora a precizat că inculpatul a salutat-o şi a vorbit respectuos. Nu s-a adresat în niciun fel persoanei vătămate, care era şi ea în faţa coaforului. La un moment dat a scos dintr-un buzunar o pungă de bomboane, o sticlă de suc şi un telefon mobil, bunuri pe care le-a lăsat pe un scaun ce era în apropierea părţii vătămate“, au precizat procurorii.
 

×
Subiecte în articol: Iași bomboane
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close