Antena 3 CNN Actualitate Jenor Beudean, fostul vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud care a agresat o femeie în trafic, a fost exclus din partid

Jenor Beudean, fostul vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud care a agresat o femeie în trafic, a fost exclus din partid

Jenor Beudean, fostul vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud care a agresat o femeie în trafic, a fost exclus din partid
Sursa foto: Foto: Facebook
17 Iun 2016   •   15:48

Un fost vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, Jenor Beudean, care a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Şieu Odorhei din partea liberalilor, este acuzat că a agresat o femeie pe stradă, după ce a avut cu aceasta o neînţelegere în trafic, motiv pentru care conducerea judeţeană a partidului se va întruni pentru a analiza excluderea sa din partid.

Update2: Și Alina Gorghiu a anunțat excluderea lui Jenor Beudean pe pagina sa de Facebook: ”Bărbatul care a agresat o femeie în plină stradă, în Bistrița, va fi exclus din PNL ca urmare a incidentului. Oamenii de genul acesta nu au nicio scuză și nu au nimic în comun cu PNL. Celei care i-a fost victimă îi cer eu iertare pentru momentul prin care a trecut. Mă bucur că a avut curajul să facă public incidentul. Sper ca autoritățile să-și facă treaba și să înlăture orice dubiu că ar încerca să-l favorizeze pe agresor”.

Update1:  Jenor Beudean, fost vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud și candidat al partidului la alegeriel locale, a fost exclus din partid, a anunțat PNL Bistrița Năsăud. ”Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud se delimitează categoric de orice act de violență asupra unei persoane, cu atât mai mult asupra unei femei. Faptele imputate domnului Jenor Beudean, fostul candidat al PNL pentru primăria Șieu-Odorhei, sunt de o gravitate excepțională, inacceptabile și nu pot fi sub nicio formă tolerate de Partidul Național Liberal. Drept urmare, în cel mai scurt timp, Biroul Politic Județean al PNL se va întruni în ședință de urgență cu propunerea de excludere din partid, în conformitate cu articolul 26, alin 1, litera h. din Statut. Mulțumim, pe această cale, persoanelor care au reclamat astfel de manifestări incompatibile cu o conduită morală și cetățenească.  Precizăm că domnul Jenor Beudean nu mai deține nicio funcție de conducere în cadrul PNL Bistrița-Năsăud din 15 aprilie 2016”, se arată în comunicatul PNL Bistrița Năsăud.

Știre Inițială: Un fost vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, Jenor Beudean, care a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al comunei Şieu Odorhei din partea liberalilor, este acuzat că a agresat o femeie pe stradă, după ce a avut cu aceasta o neînţelegere în trafic, motiv pentru care conducerea judeţeană a partidului se va întruni pentru a analiza excluderea sa din partid.

Soţul femeii agresate, Cristian Cezar Constantinescu, a postat vineri, pe pagina sa de Facebook, imagini cu soţia sa agresată de către Beudean, fotografiile fiind făcute de către un martor la întreaga scenă.

Potrivit lui Constantinescu, incidentul s-a petrecut în data de 14 iunie pe Bulevardul Independenţei din municipiul Bistriţa. Soţia lui a încercat să traverseze strada pe culoarea verde a semaforului, moment în care maşina condusă de Beudean s-a apropiat în viteză. Bărbatul recunoaşte că soţia sa a lovit maşina cu piciorul, spunând că s-a speriat că ar fi putut fi accidentată, după care şi-a continuat drumul.

Câţiva metri mai încolo, la o altă trecere de pietoni, maşina condusă de liberal a oprit chiar pe zebră lângă femeie, iar Beudean a ieşit din maşină şi astfel a început o altercaţie între cei doi. Din imagini se observă cum femeia este trasă de haine şi de mâini de către liberal.

Soţul femeii agresate spune că femeia a depus plângere la Poliţia Bistriţa, după care ar fi fostă sunată de către Jenor Beudean şi de către o jurnalistă, care ar fi încercat să o convingă să renunţe la plângere.

Vineri, PNL Bistriţa-Năsăud a remis un comunicat de presă prin care şi-a arătat dezaprobarea faţă de comportamentului lui Jenor Beudean, care până în data de 15 aprilie a acestui an a deţinut funcţia de vicepreşedinte al acestui partid la nivel judeţean.

"Biroul Politic Judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud se delimitează categoric de orice act de violenţă asupra unei persoane, cu atât mai mult asupra unei femei. Faptele imputate domnului Jenor Beudean, fostul candidat al PNL pentru primăria Şieu Odorhei, sunt de o gravitate excepţională, inacceptabile şi nu pot fi sub nicio formă tolerate de Partidul Naţional Liberal. Drept urmare, în cel mai scurt timp, Biroul Politic Judeţean al PNL se va întruni în şedinţă de urgenţă cu propunerea de excludere din partid, în conformitate cu articolul 26, alin 1, litera h. din Statut", se arată în comunicat.

Contactat telefonic, copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat pentru Agerpres că se are în vedere inclusiv pierderea calităţii de consilier local în comuna Şieu Odorhei, obţinută de către Beudean în urma alegerilor din 5 iunie.

"Nu poţi, în momentul în care vezi pozele respective, decât să te delimitezi de astfel de gesturi şi ca partid să iei atitudine", a mai spus Dolha.

Liberalii bistriţeni s-au confruntat cu o situaţie asemănătoare şi în timpul campaniei electorale, după ce un candidat de-al lor la funcţia de consilier local în comuna Prundu Bârgăului şi-ar fi agresat fiul. În acest caz, PNL Bistriţa-Năsăud a anunţat că i-a retras sprijinul politic candidatului.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close