Antena 3 CNN Actualitate Un militar român a murit în Afganistan, iar alţi patru au fost răniţi

Un militar român a murit în Afganistan, iar alţi patru au fost răniţi

Un militar român a murit în Afganistan, iar alţi patru au fost răniţi
Sursa foto: Afganistan
07 Apr 2009   •   11:28

Un militar român şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru au fost răniţi, marţi, în Afganistan.

Batalionul 21 Vânători de Munte Predeal, din care făceau parte cei cinci militari, efectua o misiune de patrulare în momentul producerii incidentului.

Se pare că unul din cele patru autovehiculele în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv. Autovehiculul de tip Humvee se deplasa între Qalat şi Kabul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, căpitanul Iuliu-Vasile Unguraş, militarul care şi-a pierdut viaţa, avea 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.



Incidentul vine la doar câteva zile după ce un alt ofiţer român din trupele de intervenţie rapidă, maiorul Tiberius Petre, a fost ucis în timpul unei misiuni desfăşurate în Afganistan. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost adus luni în ţară, urmând ca funeraliile să aibă loc miercuri.

La începutul lunii ianuarie, un alt militar din Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" a fost rănit în timp ce executa o misiune de intervenţie rapidă într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană (EOD) pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman, Qalat.

Autovehiculul uşor blindat de tip Humvee (HMMWV), în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacaţi concomitent cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc, informa atunci Ministerul Apărării Naţionale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ucis Afganistan
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close