Antena 3 CNN Actualitate ?Un om a muşcat o ştire? - analiză media

?Un om a muşcat o ştire? - analiză media

?Un om a muşcat o ştire? - analiză media
17 Mai 2007   •   13:06

Agenţia de Monitorizare a Presei va lansa, joi, primul raport de analiză a ştirilor de televiziune, din perspectiva interesului public şi a practicilor jurnalistice, sub titlul ?Un om a muşcat o ştire?. Timp de trei luni, echipa de consumatori critici din cadrul AMP a monitorizat principalele ediţii informative a şase televiziuni naţionale. Studiul nu oferă un clasament al posturilor de televiziune şi nici nu formulează diagnostice, dar evidenţiază principalele caracteristici ale discursului jurnalistic practicat de fiecare televiziune în parte.

Raportul este rezultatul proiectului ?FreeEx- Etica în ştirile TV?, implementat în cadrul programului ?Libertatea de Exprimare- FreeEx?, finanţat de Open Society Institute şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Evenimentul va fi marcat printr-o dezbatere care se va desfăşura tot joi, în sala de conferinţe a organizaţiei. Masa rotundă îşi propune să constituie cadrul în care analiştii AMP şi reprezentanţi ai mass-media româneşti vor identifica linia de demarcaţie dintre interes public şi interesul publicului în agenda ştirilor de televiziune.

De asemenea, reprezentanţii AMP îşi propun să facă un inventar al practicilor jurnalistice folosite în difuzarea mesajelor, de la abordări senzaţionaliste până la respectarea sau încălcarea unor principii deontologice elementare.

Rompres

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close