Antena 3 CNN Actualitate Un preot român rupe tăcerea. Prin ce înşelătorie trec oamenii când se spovedesc

Un preot român rupe tăcerea. Prin ce înşelătorie trec oamenii când se spovedesc

Un preot român rupe tăcerea. Prin ce înşelătorie trec oamenii când se spovedesc
Sursa foto: sursa foto: ziarullumina.ro
31 Iul 2016   •   18:11

Marturia preotului ar putea sa te surprinda si sa naruiasca tot ceea ce stiai, de copil, despre Taina Spovedaniei. Momentul de in care iti deschizi sufletul catre duhovnicul tau, in speranta ca Divinitatea te va auzi, ar trebui sa nu fie impiedicat in niciun fel.

„Multi crestini nu merg sa se spovedeasca pentru ca „nu au postit in prealabil” Aceasta este o mare inselare a diavolului. Ca sa te spovedesti NU e nevoie sa postesti. La spovedanie venim atuni cand suntem cei mai mari pacatosi, nu atunci „cand postim”, scrie dcnews.ro.

La spovedanie venim ca fiul risipitor din Evanghelie, dupa ce am cheltuit averea noastra cu curvele, devenind sclavii patimilor, atunci trebuie sa venim la spovedanie, cand am ucis, cand suntem in negura pacatului, atunci trebuie sa venim la spovedanie", a spus preotul, Matei Vulcanescu, preotul comunitatii romanesti din Pireu, Atena.

„Spovedania nu e o formalitate pentru care ar trebui sa indeplinim un „ritual al unui post”. La spovedanie venim atunci cand urlam de durere, cu mainile pline de sange de om pe care l-am omorat, la spovedanie venim manjiti de curvii, la spovedanie venim tarandu-ne si mirosind a bautura si tigari, sau intepati cu ace de heroina.

La spovedanie nu se vine pentru ca postim, la spovedanie se vine tocmai pentru ca nu postim, tocmai pentru ca suntem departe, pentru ca ne chinuie patimile si poftele si varsam inaitea duhovnicului toata murdaria, ca Masina de Spalat Duhovniceasca sa inceapa sa functioneze si sa spele tot ce marturisim cu parere de rau, cu sinceritate si fara rusine.

Daca ne gandim ca o sa ne judece preotul pentru pacatele facute, nu suntem departe de fariseiii care voiau sa para sfinti inaintea oamenilor. Preotul nu ne judeca, el este masina de spalat pacate! Fara el pacatele nu se iarta, el ne asculta fara a ne judeca!

Fara a-si face vreo impresie despre noi, pur si simplu, el ne asculta, ne da leacul de vindecare, ne spala ranile sufletesti si ne duce la „casa de oaspeti” care este Biserica si ne da medicamentul cel bun care este Trupul si Sangele lui Hristos", a mai spus acesta.

×
Subiecte în articol: spovedanie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close