Antena 3 CNN Actualitate Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a obținut anularea sancțiunii demonstrând că nu a avut strop de alcool în sânge

Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a obținut anularea sancțiunii demonstrând că nu a avut strop de alcool în sânge

Un bărbat care a rămas fără permis pentru 90 de zile, pentru că ar fi condus cu o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, a obţinut anularea sancţiunii după ce a arătat că nu avea strop de alcool în sânge.

Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a obținut anularea sancțiunii demonstrând că nu a avut strop de alcool în sânge
de Mia Lungu    |    25 Sep 2021   •   18:34

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 4 din Bucureşti, un şofer care se afla la volanul unui Range Rover, lăsat fără permis în 20 mai 2021, după ce a fost depistat cu o alcoolemie de de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, a contestat sancţiunea arătând că nu a consumat alcool și a solicitat să îi fie recoltate probe de sânge pentru a se stabili alcoolemia, potrivit Adevarul.ro.

Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea şoferului lăsat fără permis şi a anulat procesul-verbal, redându-i bărbatului dreptul de a conduce.

Judecătorul a arătat că „potrivit art. 88 alin. (5) din OUG nr. 195/2002, persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia (n.r. poliţistului) să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităţilor sau instituţiilor medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge”.

„Petentul a solicitat poliţistului rutier să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool din sânge, fiind eliberat de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” buletinul de analiză toxicologică nr. 881 din 28.05.2021 (f.27), din care reiese că la ambele recoltări, la orele 22.10 şi 23.10, cantitatea de alcool exprimată în grame la 1000 ml sânge era 0 (zero).

 

×
Subiecte în articol: sofer alcoolemie anularea alcool sange
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close