Antena 3 CNN Actualitate Unul din 10 absolvenţi de liceu ştie să folosească limba română la nivel mediu

Unul din 10 absolvenţi de liceu ştie să folosească limba română la nivel mediu

Unul din 10 absolvenţi de liceu ştie să folosească limba română la nivel mediu
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    15 Iun 2012   •   20:57
Doar unul din 10 absolvenţi de liceu ştie să folosească limba română abia la nivel mediu. Aceasta este statistica oficială oferită de Ministerul Educaţiei după evaluarea orală de la examenul de Bacalaureat de anul acesta.

Perlele rostite de liceeni în faţa comisiilor de examinare spun totul.

Unul dintre ei este convins că "mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi", iar "haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele."

Un alt elev care a avut parte, cu siguranţă, în ultimii 4 ani de mai multă relaxare decât de studiu, ne aduce la cunoştinţă MOARTEA limbii latine, care nu mai poate fi VORBITĂ acum decât ÎN SCRIS.

În ritmul ăsta e de mirare cum mai rezistă limba română.

Un alt elev, n-a vrut să-şi facă rău şi nu a citit prea multe volume. Aşa a ajuns la concluzia că "nepoata lui Moţoc este furată de oastea leşească şi adusă ca captură."

Poetul nepereche are, în viziunea unui alt elev, o poveste... de cartier: "şi bietul Eminescu, scârbit de bişniţa societăţii sale şi că Veronica Micle îi făcea fiţe, intră într-o etapă nouă pe care mi-e ruşine s-o spun."

Aproape 160.000 de elevi au participat anul acesta la proba orală de limba şi literatura română de la Bacalaureat.

Din totalul candidaţilor evaluaţi, 12% au primit certificat de utilizator de nivel mediu, un sfert au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 61% pe cel de utilizator experimentat.



×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close