Antena 3 CNN Actualitate Unul din patru români suferă de impotenţă. Ţigările cresc acest risc cu 50%

Unul din patru români suferă de impotenţă. Ţigările cresc acest risc cu 50%

Unul din patru români suferă de impotenţă. Ţigările cresc acest risc cu 50%
Foto: healthylifecarenews.com
de M.Z.    |    23 Feb 2012   •   22:58

Românii renunţă la fumat de teamă că vor ajunge infertili. Ultimele cifre le dau motive reale de îngrijorare, având în vedere că, în România, unul din patru bărbaţi suferă de impotenţă, iar riscul este mai mare cu cât numărul de ţigări fumate creşte.

Pentru orice cuplu de fumători, ţigara le poate pune în pericol viaţa sexuală.

Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de substanţe nocive care distrug sistemul circulator. Potrivit studiilor, bărbaţii care fumează un pachet pe zi au o mai mare dificultate în a menţine starea de erecţie.

"Aproape o treime din bărbaţii adulţi la vârstă fertilă recunosc că au o tulburare a erecţiei. Ori, gândiţi-vă câţi nu recunosc?!", a spus dr. Magda Ciobanu, coordonatorul programul naţional Stop Fumat.

Dar, asemenea efecte îi conving pe bărbaţi să renunţe la viciu, şi nu numai spre binele lor, ci şi al cuplului.

Impotenţa este o altă sperietoare pentru bărbaţii fumători, iar ţigările cresc acest risc cu 50%. Şi femeile pot avea probleme. Infertilitatea e una dintre cele mai grave. Studiile au arătat că expunerea la fum de ţigări, pentru mai mult de şase ore zilnic, creşte cu 68% riscul de infertilitate.

Aproape 30% dintre români sunt fumători. În cadrul programului naţional Stop Fumat, Ministerul Sănătăţii încearcă să-i convingă să se lase. În 20 de oraşe din ţară există centre speciale unde cei care vor să renunţe la viciu pot primi consiliere psihologică şi tratament.


×
Subiecte în articol: tigari barbati femei infertilitate risc renunta
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close