Antena 3 CNN Actualitate Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "A găsit plicul aruncat în curte. Are un conţinut care ar putea veni în apărarea ei"

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "A găsit plicul aruncat în curte. Are un conţinut care ar putea veni în apărarea ei"

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre plicul găsit de Elena Udrea chiar în curtea locuinţei sale.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "A găsit plicul aruncat în curte. Are un conţinut care ar putea veni în apărarea ei"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Iun 2021   •   18:21

"Eu nu am cunoştinţe despre conţinutul documentelor care au fost prezentate de doamna Udrea instanţei de judecată. Ştiu  că dumneaei a intrat în posesia unor documente care par a fi documente clasificate şi a solicitat instanţei să le studieze şi să vadă dacă sunt autentice, să solicite un punct de vedere instituţiilor abilitate pentru că ar fi fost un document care era esenţial în apărarea doamnei Udrea, doar că instanţa a refuzat", a declarat Veronel Rădulescu".

Plicul cu secrete, găsit în curtea Elenei Udrea

Avocatul a confirmat faptul că Elena Udrea a găsit plicul în curte, "chiar cu o zi înainte de termenul de judecată la care l-a depus".

"Din câte am înţeles şi a explicat instanţei de judecată, că nu i-am cerut eu detalii doamnei Udrea, acesta a fost găsit cumva aruncat în curte.

Veronel Rădulescu: "Au un conţinut care ar putea fi util în apărarea dumneaei"

A văzut că acele documente conţin nişte informaţii, sau nişte aprecieri. Au un conţinut care ar putea fi utile în apărarea dumneaei, dar fără să pot preciza nici eu şi nici dumneai dacă acestea într-adevăr sunt autentice, dacă sunt copii ale unor documente clasificate. Din câte ştiu eu, documentele clasificate nu se copiază.

Nu ştiu dacă acele documente sunt sau secrete de stat. Nu am de unde să ştiu unde ţine doamna Udrea eventuale documente. Este posibil să îl fi aruncat (...) Doamna Udrea neavând o calitate în dosar, eu nu am posibilitatea ca avocat, să solicit să văd documentele şi conţinutul dosarului, dar a fost atunci imediat după termenul respectiv", a declarat avocatul Elenei Udrei, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Elena Udrea, vizată într-un dosar pentru divulgare de secrete de stat

Elena Udrea este vizată într-un nou dosar penal pentru divulgare de secrete de stat, după ce procurorii DNA au reclamat-o la DIICOT.

Elena Udrea ar fi vizată în noul dosar penal din cauza unui plic cu informaţii secrete găsit de anchetatori în curtea locuinţei sale.

Totul a pornit de la o şedinţă de judecată din decembrie 2020, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, atunci când Elena Udrea a cerut ca şedinţa să fie declarată nepublică pe motiv că doreşte să arate instanţei o serie de documente strict secrete.


 

×
Subiecte în articol: Veronel Rădulescu plic curte Elena Udrea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close