Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin, descris drept "singurul apărător al civilizaţiei creştine"

Vladimir Putin, descris drept "singurul apărător al civilizaţiei creştine"

Vladimir Putin, descris drept "singurul apărător al civilizaţiei creştine"
Sursa foto: Foto: facebook.com/Vladimir.Putin.Page
18 Noi 2015   •   18:34

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "singurul apărător al civilizaţiei creştine" în care se poate avea încredere, apreciază Bashar al-Assad, liderul Administraţiei de la Damasc, într-un interviu acordat revistei franceze Valeurs Actuelles.
   
"Când privesc actuala situaţie din lume, îmi dau seama că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este singurul apărător al civilizaţiei creştine în care se poate avea încredere", a declarat Bashar al-Assad într-un interviu acordat publicaţiei franceze Valeurs Actuelles.
   
Preşedintele Siriei nu a ezitat să critice Administraţia Francois Hollande, în pofida atentatelor de la Paris, unde au fost ucise cel puţin 129 de persoane.
   
"Dacă Administraţia Franţei nu este serioasă în combaterea terorismului, noi nu vom pierde timpul să colaborăm cu o ţară care oferă susţinere terorismului", a declarat al-Assad, referindu-se la asistenţa acordată de Paris grupurilor insurgente din Siria.
   
În plus, liderul de la Damasc a subliniat că nu se va retrage de la putere decât dacă aceasta va fi decizia majorităţii sirienilor.
   
O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita şi Turcia.
   
Separat, Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.
   
Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".
   
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria Vladimir Putin
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close