Antena 3 CNN Actualitate Zăpada va pune stăpânire pe România. Anunțul făcut de ANM

Zăpada va pune stăpânire pe România. Anunțul făcut de ANM

Zăpada va pune stăpânire pe România. Anunțul făcut de ANM
18 Noi 2018   •   22:58

Elena Mateescu, director ANM, anunță că zăpada va pune stăpânire în următoarele 48 de ore pe aproape toată țara, iar în unele zone vor fi rafale de vânt semnificative. A fost emisă o avertizare de Cod Galben.

Primele ninsori cad din această seară până mâine dimineață în zona Olteniei, în partea de centru, nord și vest a Munteniei, se vor afla sub incidența Codului Galben în ceea ce privește ninsori moderate cantitativ, deja căzute în partea de sud-vest a țării. Ciclonul mediteraneean își face deja simțită prezența pe traiectoria sud - sud-est. Aceasta înseamnă precipitații sub formă de ninsoare.

În zona de centru, nord și vest a Munteniei vorbim de precipitații care vor depune strat de zăpadă. Cu aportul suplimentar de umezeală din bazinul vestic al Mării Negre pot să genereze, în special în partea de sud a țării și ulterior și în zona de sud a Moldovei, precipitații sub toate formele. În Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar pentru zona Litoralului, practic în toată Dobrogea, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță. Un episod de iarnă obișnuit. În zonele montane dar și în zonele mai joase de relief va fi lapoviță și ninsoare.

Vom avea și intensificări ale vântului, care la rafală se vor situa între 40-50 kilometri pe oră, cu viteze mai mari în zona montană, vorbim de Carpații Meridionali - zona Banatului, spulberând zăpada, favorizând practic fenomenul de viscol. Chiar și în zona Bucureștiului se vor resimți rafalele de vânt, unde ANM a emis o prognoză specializată pentru următoarele 24-48 de ore, pentru că și în această noapte până dimineață, mai ales în intervalul cuprins între orele 4 - 10, este posibil să avem strat de zăpadă, nu foarte consistent în București, dar cu siguranță, precipitațiile predominant ulterior sub formă de lapoviță vor determina topirea acesteia.

Mâine va fi vârful acestui episod de iarnă mai ales în zona Munteniei și Moldova, dar cu ninsori moderate cantitativ, generând un strat de cel mult 15-20 de centimetri grosime.

×
Parteneri
Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină!
x close