Antena 3 CNN Actualitate Zece reprezentanți ai Ambasadei României în Rusia, declarați ca personae non gratae, anunță MAE

Zece reprezentanți ai Ambasadei României în Rusia, declarați ca personae non gratae, anunță MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțai că zece reprezentanți ai Ambasadei României în Rusia au fost declarați ca personae non gratae.

Zece reprezentanți ai Ambasadei României în Rusia, declarați ca personae non gratae, anunță MAE
Sursa foto: Mediafax
de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   15:04

Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”. se arată pe site-ul oficial MAE.

Decizia autorităților române din data respectivă a avut la bază activitățile şi acțiunile celor zece persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, amintește MAE 

”MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, subliniază instituția.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close