Antena 3 CNN Actualitate Zilnic, 6 case sunt sparte în Capitală

Zilnic, 6 case sunt sparte în Capitală

Zilnic, 6 case sunt sparte în Capitală
19 Feb 2007   •   14:07

Şase case sunt sparte, într-o singură zi, în Capitală. Poliţiştii spun că spargerile sunt mai puţine, faţă de anii trecuţi, dar hoţii sunt mai experimentaţi. Au truse profesioniste, se documentează pe Internet şi dau lovituri la sigur. Un proprietar a povestit poliţiei cu a intrat în hol şi a dat peste un puşti care era în sufragerie. L-a întrebat ce face acolo şi a luat-o la fugă. Acesta este unul dintre proprietarii norocoşi. A ajuns la timp ca să-l prindă pe cel care-i spărgea casa. Peste 2.000 de bucureşteni au avut ghinion. Şi-au găsit locuinţa golită.

Deşi sunt dotaţi cu truse profesioniste, metodele de spargere au rămas cele clasice: ruperea butucului, folosirea de chei contrafăcute sau escaladarea zidurilor locuinţei. Mai nou, însă, hoţii se documentează direct de pe Internet. ?Orice informaţie se găseşte pe Internet acum, inclusiv sunt site-uri ale hoţilor unde se pot informa cum să opereze, despre scule?, spune comisar şef Costică Stoian, de la Serviciul Judiciar al Poliţiei Capitalei.

Cele mai multe grupări de spărgători acţionează în centrul Capitalei. Poliţiştii spun că, în 2006, spargerile de locuinţe au fost mai puţine. Asta şi pentru că au ajuns după gratii câţiva spărgători vedetă.

Observator

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close