Antena 3 CNN Adevăruri ascunse "Îţi poate schimba viaţa". Zece decizii pe care le iei astăzi şi pe care le regreţi peste zece ani

"Îţi poate schimba viaţa". Zece decizii pe care le iei astăzi şi pe care le regreţi peste zece ani

Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre cele zece decizii pe care le putem regreta peste zece ani.

"Îţi poate schimba viaţa". Zece decizii pe care le iei astăzi şi pe care le regreţi peste zece ani
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Aug 2022   •   19:42

Sunt decizii cu bătaie lungă. Pentru un ciclu de zece ani. Zece este o cifră mult mai dură şi mai periculoasă. Şi din cauza ne obligă ca atunci când stabilim, vrem să luăm o decizie, să avem discernământ, să nu ne grăbim, să punem cap la cap cu lux de amănunte şi să ne luăm toate măsurile de precauţie.

Totul pentru ca ulterior, după luarea deciziei, să nu regreţi. Regretul poate să apară nu anul următor, ci chiar la o săptămână sau câteva zile. Şi te gândeşti, am luat o decizie, a fost bună, de ce m-am pripit atunci.

Regretul că am încercat să fim altcineva. Primul lucru se referă la persoana noastră. De multe ori, căutăm să fim o cu totul altă persoană, din varii motive, mai ales când eşti foarte tânăr. Vrei să fi altcineva decât eşti. Şi atunci, înseamnă că te minţi. Efectiv, tu te vei purta cum îţi e firea, cum te-ai născut, cum ai fost crescut. E bine să ne ascultăm sinele. E un timp pierdut, o perioadă pe care nu ai cum să o recuperezi, dar mai mult decât atât, te va urmări pe parcursul a zece ani de zile.

Cei mai apropiaţi sunt primii care te vor critica. Personajul pe care tu încerci să îl întruchipezi are visele lui, ţelurile lui, iar tu dacă eşti în pielea lui, vei urma totul şi vei regreta că ai urma visurile altora.

Nu ne programăm ca să ne chinuim zece ani de zile. Ne vedem de drumul nostru şi ne comportăm ca atare. Există o vorbă din bătrâni: vorbeşte cum ţi-e vorba şi îmbracă-te cum ţi-e portul.

Regretul că nu am scăpat la timp de oamenii toxici. În momentul în care avem astfel de situaţii, să nu omitem niciodată că în jurul nostru vor fi oameni toxici, persoane agăţătoare. Astfel de oameni există în jurul nostru şi apar tot timpul. Şi atunci devii şi tu toxic la fel ca ceilalţi. Şi dacă ai astfel de influenţe, nu eşti numai tu în cauză. Ca să scapi, trebuie să te debarasezi. Uşor-uşor îi scoţi din viaţa ta.

Aceştia sunt oamenii pe care trebuie să îi excludem din viaţa noastră. Dar, ca să ajungi acolo, de multe ori trebuie să fii egoist şi egocentric.

Regretul că ai fost egoist în diferite situaţii. În doze mici şi ţintite, egoismul este bun, însă atunci când ne punem pe primul plan în orice acţiune nu mai este în regulă.

Regretul că nu ai acceptat schimbarea. Când realizezi că prin comportamentul tău ai deranjat nişte oameni, ai pierdut nişte prieteni, încearcă să revii cu capul pe umeri, cu picioarele pe pământ, chiar dacă nu poţi schimba, măcar acel: iartă-mă. Linişteşte-ţi tu sufletul.

Ca să poţi să ieşi din faza asta de egoism, trebuie să laşi noul să pătrundă în viaţa ta. Dacă experimentezi în fiecare zi egoismul, la un moment dat vei rămâne izolat. Dacă nu ai făcut schimbarea şi ai rămas acolo, pierzi vremea şi te duci până la zece ani cu regretul acesta.

Mai bine să regreţi că ai făcut un lucru decât să regreţi că nu l-ai făcut. Şi asta te urmăreşte toată viaţa, că nu ai făcut acel lucru. Îţi poate schimba viaţa. Puteai să ai cu totul altceva.

Regretul că ai renunţat când te confruntai cu dificultăţi. În viaţă nu obţinem nimic uşor, toate lucrurile importante sunt dificile. Fiecare obstacol din viaţă ascunde în spate o reuşită. Doar că trebuie multă mobilizare, multă voinţă, multă putere şi curaj totodată.

Laşitatea apare în situaţii de forţă majoră.

Regretul că ai încercat să controlezi totul. Treaba asta apare într-o căsnicie, la început de drum. Ai impresia că eşti centrul universului şi tu trebuie să impui totul, dar tu nu faci nimic. Trebuie să te gândeşti, de ce fac asta. În final, distrugi tot, pierzi tot.

Dacă se întâmplă provizoriu, poate fi în regulă, o reuşită.

Regretul că ai fost de acord cu ceea ce nu meritai. Astea sunt compromisurile vieţii noastre. De multe ori trebuie să ştii ce meriţi şi să îţi aminteşti că uneori trebuie să lupţi pentru a obţine ceea ce doreşti. Puteţi să faceţi compromisuri, dar atenţie la ce tip de compromis.

Toată viaţa vă veţi reproşa, nu numai zece ani, dacă faceţi compromisuri care vă dezavantajează total. Nici în viaţă nu trebuie să te mulţumeşti mai puţin decât şti tu că meriţi.

Regretul că ai fost obsedat de viitor. Când începem să visăm. A fi obsedat de viitor nu înseamnă a face toate acestea, compromisuri, egoism. E adevărat că fără sacrificii nu poţi să îţi faci un viitor frumos, dar pregăteşte-ţi-l uşor. Nu uita să trăieşti prezentul.

Dacă nu trăieşti prezentul, nu ai niciun viitor. Dacă vrei să te iubească soţia, iubeşte-ţi soacra. Vei fi răsfăţatul casei.

Regretul că ai fost leneş. Acest regret ar trebui să fie pus primul. În momentul când apar nişte oportunităţi şi de lene tu nu le rezolvi. Viaţa noastră depinde numai de noi, de activitatea noastră, de modul în care ne mobilizăm.

Ca să ne atingem obiectivele, trebuie să ne scuturăm de lene. Lenea e cucoană mare care nu-ţi dă de mâncare.

×
Subiecte în articol: Mihai Voropchievici Adevăruri ascunse
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close