Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Alegeri parlamentare 2020. Românii din diaspora votează! Pentru prima dată, scrutinul se întinde pe 2 zile

Alegeri parlamentare 2020. Românii din diaspora votează! Pentru prima dată, scrutinul se întinde pe 2 zile

Românii din diaspora votează deja viitorii parlamentari! Este prima dată când în străinătate scrutinul pentru Parlament se desfăşoară pe durata a două zile. Secţiile se închid la ora 21:00, dar pot fi excepţii în cazul în care mai sunt alegători în secție sau la coadă în afara sediului.

Alegeri parlamentare 2020. Românii din diaspora votează! Pentru prima dată, scrutinul se întinde pe 2 zile
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   12:00

Pentru cei din diaspora, alegerile parlamentare 2020 au inceput vineri, 4 decembrie, odată cu deschiderea primelor birouri de vot în străinătate. Pentru aceștia, scrutinul este organizat pe parcursul a două zile: 5 decembrie și 6 decembrie, în intervalul orar 7:00 - 21:00 (ora locală).

Românii care au domiciliul sau reşedinţa în Italia îşi pot exprima votul în 137 de locaţii.

"Până în acest moment, peste 2000 de persoane au votat în Italia. Nu sunt cozi. Totul se desfășoară normal, însă nu toți românii care au venit la secțiile de votare din Italia au și putut vota. Pentru că, la alegerile parlamentare, trebuie să aibă reședința  sau să aibă domiciliul în Italia, și trebuie să dovedească acest lucru cu documente. Care pot să fie expirate, cele românești de la 1 martie, sau cele italiene de la 31 ianuarie, când Italia a intrat în stare de urgență.

Situație epidemiologică din Italia nu este dintre cele mai bune. Dpa cum știm, Italia a fost prima cea mai lovită țară din Europa, dar cu acea declarație pe proprie răspundere, chiar și în zonele roșii, românii pot merge și vota." a relatat, sâmbătă dimineață, corespondentul special Antena 3 la Roma, Mihaela Iordache.

SÂMBĂTĂ, ORA 9:00 - ora României - votul este în desfășurare în 695 secții de votare, din Asia, Europa și Africa (Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Indonezia, Singapore, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Sultanatul Oman, Iran, Arabia Saudită, Belarus, Etiopia, Irak, Kenya, Kuweit, Qatar, Federaţia Rusă, Turcia, Africa de Sud, Bulgaria, Cipru, Egipt, Estonia, Finlanda, Republica Elenă, Iordania, Israel, Liban, Lituania, Letonia, Republica Moldova, Palestina, Siria, Sudan, Ucraina, Zimbabwe, Albania, Algeria, Angola, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Republica Cehă, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Regatul Maroc, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Senegal).

×
Subiecte în articol: România la vot
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close