Antena 3 CNN Actualitate Analiză APC: Ce conţin cu adevărat chipsurile de cartofi. Consumatorii chiar au motive de îngrijorare

Analiză APC: Ce conţin cu adevărat chipsurile de cartofi. Consumatorii chiar au motive de îngrijorare

Veste îngrijorătoare pentru consumatorii de chipsuri. O analiză făcută de Asociația Pro Consumatori (APC) scoate la iveală adevăratul pericolul care se ascunde într-o banală pungă de chipsuri. 

Pentru studiu au fost analizate 27 tipuri de chipsuri, care ”prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor şi influenţarea acestora în privinţa alegerii şi consumului”. Iată ce nereguli s-au găsit:
- 44% din sortimentele analizate conţin acid citric;
- 37% din sortimentele analizate conţin monoglutamat de sodium;
- 15% din sortimentele analizate conţin clorură de potasiu;
- 15% din sortimentele analizate conţin acid lactic;
- 7% din sortimentele analizate conţin trei tipuri de potenţiatori de gust: monoglutamat de sodiu, guanilat disodic și 5 ribonucleotide disodice.
- La numai 15% dintre sortimentele analizate producătorii menţionează cantitatea de cartofi şi ulei vegetal folosită pentru fabricarea a 100 grame chipsuri.

Mai multe aici.
 

Subiecte în articol: consumatori
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște