Antena 3 CNN Actualitate Asimptomatici din România care nu ar fi transmis virusul mai departe. O țară întreagă îi cunoaște

Asimptomatici din România care nu ar fi transmis virusul mai departe. O țară întreagă îi cunoaște

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a susţinut, prin vocea epidemiologului Maria van Kerkhove că asimptomaticii nu pot să transmită mai departe noul coronavirus. „Se pare că e rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul”, declara van Kerkhove.

de Gabriel Dano    |   

Afirmaţia specialistului a dat multe speranțe celor care se tem că ar putea fi infectați de persoane care nu au niciun indiciu că au virusul. Deja, în unele țări, măsurile de izolare impuse populaţiei au venit tocmai în ideea că asimptomaticii pot reprezenta un pericol pentru cei din jur.

Totuși, la scurt timp, OMS şi-a schimbat, din nou, poziţia. Declaraţia dată de Maria van Kerkhove a fost ștearsă de pe site-ul organizaţiei. A rămas în vigoare verdictul iniţial potrivit căruia asimptomaticii pot răspândi noul coronavirus.

Pe de altă parte, în România, două situaţii apărute în ultimele zile arată contrariul. La două cluburi de fotbal, Dinamo şi FC Botoşani, doi asimptomatici au intrat în contact cu toată echipa şi nimeni nu s-a îmbolnăvit, potrivit Adevărul.

La Dinamo, magazinerul s-a infectat cu noul coronavirus, iar la Botoşani chiar medicul echipei. Și unul și celălalt au fost duşi la spital, deşi se simțeau bine. După ce jucătorii celor două grupări au fost izolaţi şi testaţi, în mod repetat, toate rezultatele au fost negative. Drept urmare, atât Dinamo, cât şi Botoşani vor reveni pe teren, în acest weekend.

 

Subiecte în articol: asimptomatici
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are