Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu: "Ne gândim la certificat verde pentru toate activităţile din România"

Florin Cîţu: "Ne gândim la certificat verde pentru toate activităţile din România"

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat joi, după şedinţa de guvern, că o soluţie pentru evitarea carantinării ar fi impunerea certificatului verde pentru toate activităţile din România.

de Alexandra Dima    |   

Întrebat, după ședința de Guvern, dacă se gândește la o carantină pentru București și județul Ilfov, din cauza ratei mari de infectare, premierul interimar a răspuns că „nu în acest moment”, pentru că nu ar funcționa.

„Nu luăm în discuție. Ați văzut că și anul trecut s-a discutat despre carantinarea Bucureștiului și a Ilfovului și nu a funcționat. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că a discutat cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și mai degrabă s-ar impune certificatul verde pentru toate activitățile din România.

„Pentru orice activitate la care intrăm, când intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde, în activitățile economice. Dacă dorim să avem în continuare economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul de funcționare în weekend pentru activități economice în weekend. Ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru”, a mai spus Cîțu.

„Ar fi o triere, nu o restricţionare”

„Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a mai spus Florin Cîțu, care a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă. (...)

Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat... Deci sunt trei variante.”, a spus Cîțu. 

„Eu spun că aceasta ar una dintre cele mai bune măsuri, folosirea certificatului verde”, a conchis Florin Cîțu.

Subiecte în articol: Florin Cîțu testare medici
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania