Antena 3 CNN Actualitate După 26 de ani, cardiologul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea

După 26 de ani, cardiologul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea


A fost extrem de discret în ultimii 26 de ani, însă acum, Eduard Apetrei, fostul cardiolog al dictatorului Nicolae Ceauşescu a rupt tăcerea şi a vorbit despre acea perioadă.

A ajuns medicul dictatorului în 1985 sau 1986, însă susţine că a fost cea mai cumplită etapă din viaţa lui. „Lui Ceauşescu începuse să-i crească un pic tensiunea, mai avea nu ştiu ce. Să vă spun un lucru: eu n-am dat niciodată niciun interviu nimănui, după Revoluţie, privind perioada pe care am petrecut-o la Ceauşescu. Niciodată. Din motivele mele. Socotesc că a fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea. (…)Nu cred că s-a bucurat mai mult cineva când a venit Revoluţia, în seara respectivă – eu am dormit în sediul CC – decât mine”, a declarat prof.dr. Eduard Apetrei, pentru Adevărul.

Cum era însă Ceauşescu ca pacient? „Absolut docil. Cu mine s-a purtat ca un bolnav absolut obişnuit. Vă spun un gest pe care nu l-am spus: când îl consultam, punea mâna la gură să nu-mi sufle mie. Or, gestul acesta îmi plăcea, că nu-mi transmitea respiraţia lui. Era un gest pe care îl întâlneam la oamenii cu mult bun-simţ. Dar atâta tot”, a mai spus cardiologul.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași