Antena 3 CNN Externe Eliminarea dependenței Uniunii Europene de combustibili rusești, pe ordinea de zi a summitului de la Versailles, anunță Ursula von der Leyen

Eliminarea dependenței Uniunii Europene de combustibili rusești, pe ordinea de zi a summitului de la Versailles, anunță Ursula von der Leyen

Ursula von de Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat, în timpul summitului de la Versailles, că Uniunea Europeană va elabora planuri pentru optimizarea sistemului energetic şi intenţionează să elimine dependenţa de combustibili fosili din Rusia până în anul 2027.

de Cerasela Stafie    |   

"Până la sfârşitul lunii martie, vom elabora opţiuni pentru măsuri de urgenţă în sensul evitării extinderii impactului preţurilor la gaze în preţurile la electricitate, inclusiv prin plafonarea temporară a tarifelor. Vom crea o echipă care să elaboreze planuri de achiziţii pentru iarna viitoare şi pentru coordonarea operaţiunilor în acest sens. Vom propune o politică la nivelul Uniunii Europene pentru rezerve de gaze", a declarat Ursula von der Leyen, printr-o postare pe Twitter, în timpul reuniunii informale a Consiliului European, care se desfășoară la Versailles, Franţa.

"Până la jumătatea lunii mai, vom prezenta opţiuni de optimizare a configuraţiei pieţei de electricitate, în sensul modificărilor structurale spre eliminarea dioxidului de carbon din sectorul energetic. Vom propune un plan de eliminare a dependenţei de combustibili fosili din Rusia înainte de anul 2027", a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă