Antena 3 CNN Actualitate Un medic celebru anchetat de DNA își recunoaște greșeala. Fostul manager al Spitalului Sf. Ioan: ”Trebuia să nu primesc anumite sponsorizări”

Un medic celebru anchetat de DNA își recunoaște greșeala. Fostul manager al Spitalului Sf. Ioan: ”Trebuia să nu primesc anumite sponsorizări”

Fostul manager al Spitalului Sfântul Ioan recunoaşte acuzaţiile procurorilor DNA. Medicul Alexandru Ciocâlteu admite că a primit sponsorizări pentru a participa la anumite congrese sau pentru cărţi.

Cu toate acestea, medicul s-a prezentat în fața instanței în această dimineață, unde le-a cerut judecătorilor să-i ridice sechestrul pus pe imobilele deţinute şi pe conturi.

La data de 24 iunie, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe foştii manageri ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti, Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, aceştia fiind cercetaţi pentru luare de mită.

"În cursul anului 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, inculpata Lazăr Petruţa, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti şi firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului. Ca urmare, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, inculpata Lazăr Petruţa a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei pentru a facilita încheierea şi derularea contractului de mai sus", informează procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în perioada primirii banilor, Petruţa Lazăr a ocupat funcţia de manager al spitalului şi ulterior pe cea de director financiar. După ce Petruţa Lazăr a fost înlocuită Alexandru Ciocâlteu, acesta din urmă, "i-a pretins aceleiaşi persoane şi a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menţionat, inclusiv semnarea de acte adiţionale şi efectuarea plăţilor, în total 2.880.000 lei", precizează DNA.

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai