Antena 3 CNN Actualitate Reacția Kremlinului la acuzațiile de tentativă de asasinat la nivel înalt în Muntenegru

Reacția Kremlinului la acuzațiile de tentativă de asasinat la nivel înalt în Muntenegru

Kremlinul a dezminţit luni după-amiază orice implicare într-o presupusă încercare de asasinare a premierului muntenegrean, Milo Djukanovic, precum şi într-un complot de organizare a unei lovituri de stat în Muntenegru, pentru a pune capăt aderării ţării la NATO. Dezminţirea vine după ce autorităţile muntenegrene i-au acuzat pe naţionaliştii ruşi de organizarea unei lovituri de stat, transmite Reuters și news.ro.

”Desigur că noi dezmintem în mod categoric posibilitatea implicării unui oficial în organizarea unor activităţi ilegale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peşkov.

Un procuror special muntenegrean a anunţat duminică noaptea că ”naţionaliştii ruşi” sunt în spatele unei tentative de a-l asasina pe premierul Milo Djukanovic. Iniţial, autorităţile muntenegrene au acuzat forţele paramilitare sârbe de încercarea declanşării unei lovituri de stat în Muntenegru.

Magistratul Milivoje Katnici a explicat că premierul prooccidental urma să fie ucis de un lunetist profesionaist. Apoi, puciştii urmau să legislativul, pentru a aduce la putere un executiv propus.

Însă nu există deovezi că statul rus s-ar fi aflat în spatele complotului.

 

 

 

Subiecte în articol: Rusia Muntenegru
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile