Antena 3 CNN Actualitate Și în România există lilieci purtători de coronavirusuri. Specialist român: "Atât timp cât nu-i mâncăm, nu va fi nici o problemă pentru noi"

Și în România există lilieci purtători de coronavirusuri. Specialist român: "Atât timp cât nu-i mâncăm, nu va fi nici o problemă pentru noi"

Pandemia de coronavirus este pusă pe seama unor specii de lilieci din Wuhan. De la ei, patogenii s-ar fi transmis la pangolini și apoi la om, suferind pe traseu și o serie de mutații.

La noi, spune Dragoș Ştefan Măntoiu, director coordonator al Asociaţiei Wilderness Research and Conservation, deși există inclusiv lilieci purtători de coronavirusuri, alții decât cel care a provocat COVID-19, nu trebuie să ne panicăm.

„Atât timp cât nu-i mâncăm, nu va fi nici o problemă pentru noi”, este mesajul clar al cercetătorului, potrivit Libertatea.

Liliecii sunt animale ocrotite de lege, astfel că uciderea lor atrage amenzi și dosare penale. Unde mai pui că liliecii fac foarte mult bine agriculturii, pentru că mănâncă insectele dăunătoare.

E drept că nici legendele țesute în jurul lor nu au ajutat micile mamifere. Ar trebui însă să se știe că liliecii nu se prind în părul oamenilor, nu mănâncă anafura, nu sunt orbi și nici nu sug sânge. Liliecii preced omul.

Cercetătorii au descoperit fosilele unor specii de mamifere înaripate datate de acum 50 de milioane de ani, cu mult înaintea apariției lui Homo Sapiens. Dar până în zilele noastre, niciodată bietele animale nu au avut mai mult de furcă. Liliecii sunt transformați în țapi ispășitori pentru COVID-19, care a ucis deja zeci de mii de oameni și a îmbolnăvit aproape două milioane. Este o teză greșită. Omul este, din nou, vinovatul.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept