Antena 3 CNN Coronavirus Acuzații grave la adresa DSP! Medicii de familie susțin că i-a împins să facă malpraxis

Acuzații grave la adresa DSP! Medicii de familie susțin că i-a împins să facă malpraxis

Medicii din București fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică. Aceștia spun că DSP instigă medicii de familie la malpraxis și la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau în izolare.

Acuzații grave la adresa DSP! Medicii de familie susțin că i-a împins să facă malpraxis
Sursa foto: pixabay
de Claudia Simion    |    12 Aug 2020   •   10:15

"Aceste acuzații sunt cele care au fost aduse de asociațiile profesionale ale medicilor de familie. Colegiul medicilor din municipiul București se alătură și sprijină demersurile făcute de organizațiile medicilor de familie legat de unele disfuncționalități care au apărut în comunicarea dintre medicii de familie și DSP legată de rezolvarea situației pacienților care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19 și ulterior au fost izolați sau carantinați la domiciliu.

Practic, medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții DSP și au stabilit să dea o declarație în baza căreia DSP să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care e absolut necesară pentru a se elibera concediul medical. Ulterior, au apărut disfuncționalități în ceea ce privește comunicarea dintre medicii de familie și DSP, ceea ce noi înțelegem dintr-un anumit punct de vedere.

Știm că resursele umane din DSP sunt limitate, dar în același timp considerăm că e absolut necesar să se creeze cadrul legislativ și să se lămurească cadrul legislativ pentru a se asigura o bună activitate a medicilor de familie. Medicii de familie, alături de cei din spitale, au fost în permanență în prima linie a acestei lupte împotriva pandemiei de coronavirus", a  explicat Cătălina Poiană, președintele Colegiul Medicilor din București.

Concret, problema e că medicii de familie, pentru ca să elibereze concediul medical al acestor pacienți, aveau nevoie de o dovadă de izolare pe care DSP trebuia să o transmită. În baza accestei dovezi de izolare, medicii de familie trebuie să elibere concediu medical. Însă această dovadă nu era eliberată de DSP și medicii nu-și puteau face treaba.

Acuzații grave la adresa DSP! Medicii de familie susțin că i-a împins să facă malpraxis

×
Subiecte în articol: dsp
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close