Antena 3 CNN Coronavirus Alertă de coronavirus la Galați. Trei persoane, izolate la Boli Infecțioase, după ce s-au simțit rău

Alertă de coronavirus la Galați. Trei persoane, izolate la Boli Infecțioase, după ce s-au simțit rău

Trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, iar probe recoltate de la acestea au fost trimise la analize la București.

Alertă de coronavirus la Galați. Trei persoane, izolate la Boli Infecțioase, după ce s-au simțit rău
Sursa foto: Antena 3
29 Feb 2020   •   15:32

Două dintre persoane erau în izolare acasă și au început să se simtă rău, iar a treia este un șofer de maxi-taxi, care face curse spre Otopeni.

Persoanele au fost preluate de ambulanțele special echipate ale ISU Galați și au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș.

Două dintre aceste persoane se aflau în izolare la domiciliu, de 8 și de 13 zile, după ce au venit din Italuia, și au început să se simtă rău.

Cea de-a treia persoană este un șofer de maxi taxi care face curse între Galați și aeroportul Otopeni. El s-a prezentat singur la spital și le-a spus medicilor că în urmă cu câteva zile a transportat mai mulți oameni veniți din Italia.

Cei trei pacienți, care tușesc și au febră, au rămas internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

În contextul înmulțirii suspiciunilor de coronavirus, autoritățile județene au decis să apeleze la ajutorul inspectorilor ANAF. Aceștia lucrează împreună cu medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică Galați la prelucrarea informatică a datelor cuprinse în chestionarele completate de persoanele care au venit, în ultima perioadă, din diverse zone ale lumii.

De asemenea, mai mulți medici de la Spitalul Județean Galați îi ajută pe specialiștii DSP la efectuarea triajului epidemiologic de la cele două puncte de trecere a frontierei din județ spre Republica Moldova.

Conform datelor furnizate de Prefectura Galați, sâmbătă, în județ sunt 224 de persoane izolate la domiciliu. În afara celor trei persoane aflate la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, mai sunt 4 oameni în centrele de carantină organizate de autorități.

sursa: Mediafax.

×
Subiecte în articol: coronavirus Galați
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close