Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: Să convingem oamenii să se spele și pe dinți, riscul de a transmite boala scade

Alexandru Rafila: Să convingem oamenii să se spele și pe dinți, riscul de a transmite boala scade

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a afirmat că noul coronavirus va deveni un virus sezonier și majoritatea populației va trece prin boală.

Alexandru Rafila: Să convingem oamenii să se spele și pe dinți, riscul de a transmite boala scade
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    30 Apr 2020   •   11:40

„Îmi pare rău că n-am făcut un lucru, să convingem oamenii să se spele și pe dinți, pentru că și riscul de a transmite boala scade, cel puțin pentru un moment, și ar trebuie să învățăm să ne spălăm și pe dinți, să nu mai fim ultimii în clasament în privința igienei orale”, a completat microbiologul.

„Mergem și pe varianta că nu vom găsi un vaccin în 2 ani, poate îl găsim în 4 ani. El va deveni un virus sezonier, marea majoritate a populației va trece prin boală și un număr mic de persoane va fi susceptibil să se reîmbolnăvească în fiecare an, va semăna cu infecția gripală. Acum sunt discuții raporat la numărul de cazuri pe care am reușit să le diagnosticăm nu în România, oriunde, mortalitatea e mare, la noi e 5 la sută.

Deci sunt mortalități mari, mai mari decât la virusul gripal, dar lucrurile vor fi reevaluate pe măsură ce vedem răspândirea bolii în populație și vedem care e mortalitatea reală”, a afirmat Alexandru Rafila la Digi24.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close